Cu un secol în urmă, cheia de succes a unui comerciant era interacțiunea directă cu clientul sau, nu numai că îi cunoștea numele, dar, de asemenea, îi știa preferințele și ce a cumpărat anterior. Piața de retail de astăzi este supraaglomerată, clienții tind să devină reticenți față de metoda clasică de cumpărare.
Deși retailerii au adoptat la început, ca metodă nouă de a capta atenția clienților tehnologia VR, aceasta a fost înlocuit de AR-realitate augmentată, care are o zona de aplicare, un potențial mai mare și este mai ușor să se încadreze în viață cotidiană. Realitatea augmentată are ”puterea de a aduce la viață” un magazin, eticheta unui produs sau vitrină unui magazin/local.
Retailerii pot folosi AR pentru a afișa stocul produselor din magazin, promoțiile, schimbarea spațiului unde se pot încadra anumite branduri (de ex. Costume de baie se pot vizualiza cu background plajă, etc), harta locației, etc. Preferințele clienților se pot colecta, folosind drept instrumente de analiză. Astfel de experiență deține factorul “wow” care ii face pe clienți să revină de fiecare dată, plimbarea după cumpărături se va schimbă, nu va mai fi obositoare.
Cum funcționează AR pentru retail?
A fost o vreme când comercianții au ignorat prezența lor pe Facebook, sperăm că nu vor face aceeași greșeală în cazul AR.